Vad tror du gynnar kognitiva funktioner – högintensiv eller lågintensiv träning?

Ja, vad tror du? Ett tufft HIIT-pass eller en lugnande yoga och andnings sekvens? Detta bestämde jag och min grupp för några veckor sedan att vi ville ta reda på när vi fick bestämma ett experiment kring kognitiva processer att undersöka.

Vi delade in våra deltagare i två grupper – en som jag och Greta körde ett tufft och ansträngande pass med och en som Astrid och Sandra körde en relaxsekvens med. Upplägget för båda grupperna var detsamma. De fick göra ett kognitivt test (TMT A och B) innan träningen och så också efter. Vi kunde sedan jämföra skillnader före och efter. Väldigt spännande!

Skärmavbild 2017-03-17 kl. 13.46.18Skärmavbild 2017-03-17 kl. 13.39.59

Dock fick vi inget signifikant resultat, men vi fick äran att köra skiten ur våra klasskamrater och det var nog så kul! Nu är vi i rapportskrivning så det står härliga till, några dagar till och sedan opponering på fredag. Ska bli spännande att höra om alla andras experiment. Efter det är det dags att kicka igång Socialpsykologi. SISTA kursen innan sommaren. Hur galet är inte det? Ett år som student? Times flies!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar