Vildmarksloppet 2017

I fredags eftermiddag klev jag och Sofie på tåget i Stockholm. Med godis och fika rullade vi mot Småland och Nässjö för att sedan åka vidare till Ramkvilla. Tog en sväng om (i mörkret) för att visa Sofie min lilla by. Pekade ut skolan, mormor och morfars hus och plockade en solros hos familjen Larsson. Drog sen hem för tacos och glass hemma hos bästa pappa. 

Lördagen inleddes med frukost och sedan cyklade vi bort till äventyrsbyn där Vildmarksloppet skulle gå av stapeln. Övade igenom uppvärmingen vi skulle hålla, hämtade ut nummerlappar, åt lite bulle och sen var det dags för första starten. Sex starter skickade vi iväg med en uppvärmning på tio minuter. Lite småruggit väder så som tur nog hade vi kort med paus mellan varje start så vi fick röra på oss hela tiden. Efter sjätte uppvärmningen var det dags för även oss att tagga till och springa iväg över hinder, i lera och i sjön. 

Ja. Leriga, blöta och kalla blev vi definitivt. Men vi fick också svettas och skratta massor. Vi klättrade upp för nät, balanserade på balansbrädor, bar på däck, klampade fram i gyttja, sprang i sjön och mycket, mycket mer. 36 minuter efter start kom vi i mål och mitt hjärta slog minsann för fullt. En hamburgare och lite snack med ramkvillabor senare så cyklade vi hem och duschade varmt och bäddade ner oss framför Tro, hopp och kärlek. Mysigt kvällshäng hos bästa grannarna och sedan hem för middag, spel och fika innan kropp och huvud checkade ut för dagen. 


Idag kickade vi också igång löpare med uppvärmning och pepp. Vi avslutade även idag med att springa loppet. Idag i familjeklassen då vi sprang med Jimmi och Vincent. När vi inte hetsade efter en så snabb tid som möjligt passade jag och Sofie på att brottas i gyttjan och bada i sjön. Skitigt, kallt och sjukt kul! 

​​
Innan tåget gick tillbaka till Stockholm hann vi äta våfflor hos mormor och morfar. Så himla mysigt! Bra avslut på en så fin helg. Fått träffa nära och kära, visa upp Ramkvilla, Ramoa och fina människor för Sofie, ätit gott, skrattat mycket och inte minst dragit igång tio startgrupper inför Vildmarksloppet 2017. Magiskt bra helg!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar