social-media

Tips på medicin- och vårdrelaterade instagramkonton

På Instagram finns idag en hel uppsjö av konton inom medicinsk vetenskap och sjukvård. Vissa är officiella konton som representerar ett sjukhus eller företag, medan andra drivs av privatpersoner (ex. sjukvårdspersonal). Som läkarstudent nuförtiden är det oerhört tacksamt att få tillgång till så pass mycket information på en betydligt kortare tid, via internet.

Nedan har jag listat flera instagramkonton som jag rekommenderar. Scrolla ner för bilder. Det kan vara nyttigt att kika in på sådana här konton, speciellt om du är intresserad av att börja läkarprogrammet eller dylika program inom hälso- och sjukvård. Många av kontona riktas såväl till allmänhet som till sjukvårdspersonal och studenter.

OBS! Varning för känsligare tittare! En hel del av nedanstående konton innehåller känsliga bilder. 

Internationella konton

  1. Medicaltalks – Välkänt konto. Delar inspirerande, spännande och sällsynta patienthistorier, från hela världen. Alla bilder som visar ett riktigt patientfall innehåller alltid en bra förklarande text.
  2. Medgeeks – En salig blandning mellan medicinska frågor, spännande patientfall och roliga memes och quotes.
  3. Medicalpedia – Väldigt hemska bilder! Går i samma spår som Medicaltalks med spännande patientfall och fascinerande historier.
  4. Medschoolposts – Samma som ovan + lite humor
  5. Medicalmentor – Detta konto publicerar regelbundet medicinska frågor som åtföljs av ett svar någon dag senare. Bra sätt att repetera och lära sig nya medicinska kunskaper. Ej riktat till allmänheten dock.

Svenska konton

  1. Läkarkandidaten – Kanske mest avsett för läkarstudenter ute på praktik. Mycket humor och igenkänningsfaktor. 😛
  2. ST-läkarna – F.d ”AT-läkarna” på Instagram. Man får följa tre läkare i Sverige som gör sina specialisttjänstgöringar inom akutsjukvård samt anestesi och intensivvård. Mycket roliga bilder från deras vardag på jobbet. Till för alla.
  3. Sjukhustoffeln – Humor i högsta hugg. Inneskor (+ strumpor) är ju i princip det enda sjukvårdspersonalen kan uttrycka sin identitet genom. Detta konto har därför skapats för att lyfta fram de olika valmöjligheterna som finns när det kommer till val av sjukhusskor. 😂 Kul för alla!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier