Är ni redo för hösten?

Känner ni att det börjar bli lite kyligt i luften? Det börjar lukta höst, en börjar få ha på sig tjocktröja och det gäller att komma ihåg cykellyset tills kvällen. En del av mig tycker det känns mysigt med hösten och en annan del får panik. Sommaren har varit magisk på så många sätt och just nu är det lite svårt att ta in att den rinner ifrån mig – men det känns ändå innerligt bra att dra igång med rutiner, jobb och plugg. Hur känner ni? Är ni taggade eller är det med tyngd i kroppen ni går in i hösten?

Har bestämt att hösten ska bli bra och fylld med härligheter. Men ska balansera upp allt med att ha obokade dagar, kvällar och kanske hela helger här och där. Ska försöka inte köra på i 130 direkt utan starta igång successivt. Denna veckan har jag börjat jobba igen och nästa vecka drar skolan igång. Det kommer ske med fart då vi endast två veckor in har en tenta på allt vi lärt oss under första åren – men jag ska hålla lugnet och ta tid för mig själv också. För att få in mer lugn och ro har jag några tumregler jag ska hålla fast i. Lite diffusa än så länge men alltid något att förhålla sig till. Ska se till att jag styr hösten och inte tvärt emot. För det är så lätt att falla offer för stress, hets och fullplanerade dagar.

  • Lägga mig senast 22.30 på vardagar.
  • Laga mat jag tycker om.
  • Ha minst en kväll i veckan som jag är hemma på.
  • Ha luckor på helgerna.
  • Påminna mig om att allt inte måste ske nu.
  • Plugga på bestämda tider.

Har ni tumregler för hur ni ska få balans i vardagen eller rullar det på bra? Har ni knep för att hitta ett lugn i en stressig vardag eller upplever ni kanske inte ens stress i vardagen?

HEJ HÖSTEN! HEJ FÄRG! HEJ EN FÄRGSTARK OCH KUL HÖST!

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar