Avbrott i pluggstugan

Det har åter varit en vecka med högt tempo. Trots en liten febersvacka har det pressats in en hel del plugg och nya saker att lära in. Kursen i Grundläggande biologi är verkligen intressant då kroppen fascinerar mig något otroligt. Är så glad att Karolinska Institutets Psykologprogram ger utbildning i även kroppens anatomi och funktion – något jag tycker är viktigt för psykologin.

Det är dock inte tid med en djupdykning nu. Grundligt och mycket information och många saker – men inte in i detalj. Ibland kan det vara svårt att avgränsa. En vill gärna kunna och förstå allt – men riktigt så fungerar det inte. Så det är tur att vi alla är olika och vill välja olika spår att läsa vidare på. Även om det inte är på detaljnivå är det mycket som ska läras. Denna veckan har vi redan hunnit med hjärta, kärl, njurar, mag och tarmkanalen, endokrinologi, immunologi och respiration. Något vi i nästa vecka ska ha dugga och tenta på. Fullt ös med andra ord.

Som tur då att jag fick världens bästa avbrott i plugget igår. Min mormor och morfar var uppe på ärende och mamma och jag hade lyxen att få hänga med de en hel kväll. Mormor och morfar är något av mina idoler och det är alltid roligt att umgås med dem. Skrattar så mycket och blir helt varm i kroppen av deras umgänge. Dessutom åt vi gott asiatiskt och gick sedan på musikalen Bullets Over Broadway på Göta Lejon. En härlig och energirik föreställning med bland annat Helen Sjöholm, Linus Wahlgren, Shima Niavarani, Johan Rheborg och Johan Rabaeus. Så otroligt mysig kväll!

  

Mormor, morfar och jag. Mamma agerade superfotograf.

  

Älskade mango! Fräsch sorbet.

  

Den grymma ensembeln av Bullets Over Broadway.

  

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar