En avstickare från Småland – weekend i Danmark

I torsdags morse åkte pappa och jag mot Köpenhamn för att möta syster som kom från Bryssel. Tidigt, tidigt ringde klockan men jag kände mig pigg och packade ihop det sista och kokade gröt innan vi satta oss i bilden och körde iväg. Redan vid åtta var vi på plats och timmen efter mötte vi Niko vid flyget. Fullastad med all flyttpackning satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Odense.

Före fem på morgonen, men pigga och redo!

 

Vi stannade till i Odense och strosade runt i stan, åt thaimat och begav oss sedan mot lägenheten en bit från Odense. Väl framme möttes vi av en superfin lägenhet, packade in oss och gick direkt ner till stranden för att bada.

 

Nudlar i Odense, mysigt!

Badsugna familjen!

Megafin vy från boendet <3

Systers och mitt sovrum – helt magiskt här också.

Efter bad och en promenad blev det plockmat, spel och choklad som avrundade kvällen. Efter en god natts sömn startade syster och jag med lite träning på stranden följt av ett dopp, sen satt en dusch och frukost finfint och vi var redo för en dag i bilen. Vi körde mot Römö och tog en tur förbi Tyskland på vägen dit. Fina landskap, en och annan tupplur i bilen och lite båtfärjor med fin utsikt bjöd dagen på.

Träning och bad!

Häng på en färja, soligt och varmt.

Åt god vegomat på vägen till Rönö

I Rönö blev det sol och bad vid de enorma sandytorna.

Tillbaka sent på kvällen, i fina lägenheten.

På lördagen var det redan dags att bege sig hemåt, men ett magiskt stopp på vägen skulle det bli. Startade dagen lite motvilligt med träning på stranden och packade sedan ihop allt och snabbade på för att hinna med en färja. Sen styrde vi mot Möns klint, det magiskt fina stoppet alltså. För vad sägs om turkost vatten, en häftig kalkvägg och så 496 trappsteg att få knata ner och upp för? Bra va?

KOLLA VATTNET!! <3

Lite folk och mycket stenstrand, inte världens sol och badställe för kids kanske – men så fint!

 

Hajhaj! Redo för bilturen hemåt!

Ja, så var det tillslut dags att bränna av sista milen hemåt. Med lite sömn, lite billekar och glasstopp gick det himla fint! Tycker det är mysigt minsann!

Tackochhej Danmark!

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar