I torsdags gjorde vi halloumiburgare, i och med eldningsförbudet så blev det till att steka – men det gick alla tiders det också. Att sedan sitta ute på altanen och plocka med maten känns somrigt i sig. Vill du också göra halloumiburgare? Här är ett (av många!) recept att testa. Morötter och halloumi är basen i själva biffen och tillbehören går såklart att variera många gånger om. Vi hade klassiska burgare-tillbehör med bröd, dressing, sallad, tomat och picklad rödlök. Här kommer receptet!

Du behöver:

  • 250 g morötter
  • 1 halloumiost (à 200 g)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja

Gör såhär:

  • Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
  • Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
  • Forma till 8 biffar med oljade händer
  • Välj om du ska steka, köra i ugn eller grilla (när vi får!)

SÅ GOTT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*