Halloumiburgare
I torsdags gjorde vi halloumiburgare, i och med eldningsförbudet så blev det till att steka – men det gick alla tiders det också. Att sedan sitta ute på altanen och plocka med maten känns somrigt i sig. Vill du också göra halloumiburgare? Här är ett (av många!) recept att testa. Morötter och halloumi är basen i själva biffen och tillbehören går såklart att variera många gånger om. Vi hade klassiska burgare-tillbehör med bröd, dressing, sallad, tomat och picklad rödlök. Här kommer receptet!
Du behöver:
- 250 g morötter
- 1 halloumiost (à 200 g)
- 2 ägg
- 3/4 dl ströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- 1 krm svartpeppar
- olja
Gör såhär:
- Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
- Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
- Forma till 8 biffar med oljade händer
- Välj om du ska steka, köra i ugn eller grilla (när vi får!)
0 kommentarer