Hösten kom till Melbourne på en dag

Det blev en stor kontrast i temperatur nu i veckan. Från att i söndags vara 38 grader trillade det ner till ynka 17 grader under tisdagen. Idag har vi haft lite varmare igen, men höstvädret gör sig minsann påmint. Löven börjar bli orangea och en hel del har fallit ner på backen. Så nu gäller det att vänja sig vid en pendling av vädret igen, precis som det ju var när vi kom. Dagarna med konstant 38 grader verkar vara förbi.

Men vad som inte är förbi är plugget – det har ju som sagt bara börjat. Igår hade jag mina andra två seminarium/tutorials som handlade om Global Consumption och Introduction to Sociology. Båda känns väldigt spännande och givande så det ska bli kul att se vad terminen kommer lära mig. En annan sak som hände igår var att vi började pre-firandet av Sofies födelsedag med häng på en soulbar inne i stan. Efter skålande, dansande och lyssnande på ett soulband som spelade drog vi hem för popcorn och sömn.

Soulbandet med en massa blåsinstrument

Jag, Sofie, Sandra och Stine <3

Idag har vi käkat brunch och pluggat på Neighbours som är ett supermysigt ställe bara en kortade cykeltur från oss. Tanken innan vi kom hit var att ha pluggfritt fredag, lördag, söndag och så kan det nog komma att bli framöver när vi har landat lite – men just denna veckan behövde jag inför min kommunikationskurs läsa in mig, kolla på en online föreläsning och göra ett test innan söndag. Så det blir att planera så fredagen kan vara ledig då vi ska åka iväg till en annan ort helt enkelt. Oavsett så rusade timmarna iväg på Neighbours och helt plötsligt var klockan fyra och de stängde för dagen. Tydligt tecken för att slå ihop datorn och ta helg. En rolig och äventyrlig helg väntar, men jag berättar mer om den senare.. 😉

<3

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar