Psykisk ohälsa och Corona

Som jag nämnde i detta inlägg  så kan den rådande situationen framkalla en rad känslor. Jag har tidigare tänkt att jag inte blir så påverkad men märker att jag blir o t r o l i g t påverkad. En nära vän till mig sa just att detta är en situation som passar mig oerhört illa och jag är benägen att hålla med. Ärligt jag tycker verkligen det suger i perioder. Jag är absolut inte personligt drabbad, jag går till praktiken och går till jobbet och hänger med mina nära och kära – men på lite annat sätt. Ändå får jag bitvis panik. En känslomänniska, kontrollmänniska och social människa. Det är en dålig match med en pandemi.

Det i kombination med att jag haft en trixig höst och vinter gör sitt och vissa dagar är trycket över bröstet så jävla stenhårt. Som jag nämnde i tidigare inlägget så är det okej. Jag märker på otroligt många omkring mig att de nämner liknande saker. Att det känns snurrigt, rörigt och oklart i deras huvuden. Och jag kan inte annat än att hålla med. Det är snurrigt, rörigt och oklart.

För mig och många omkring mig är det absolut okej. Jobbigt men okej. Jag vet att trycket släpper och att det kommer lättare tider framöver. Men faktum är att den psykiska ohälsan förväntas stiga efter pandemin. Ett informativt och bra inlägg om detta kan du läsa om här och bland annat få veta vad en kan tänka på i dessa tider. Kika in och läs – och återkom om du har frågor eller funderingar <3 Och en viktig grej? Tveka inte att söka hjälp om det känns allt för tungt, jobbigt eller oroligt. Samhället är i gungning och det är inte märkligt om det gungar lite under våra fötter också.

TBT när livet inte kändes så tungt och krångligt.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar