Snabbt, svettigt träningspass 1.0

Det pratas om att vi nu i dessa corona-tider rör på oss allt mindre. Många är sjuka, många är oroliga, många har av förklarliga skäl ändrat sina rutiner. Då är det lätt hänt att träningen faller bort. Det behöver inte innebära en stor förlust om det är en kort period, för hey, ibland kommer livet mellan och även om jag älskar träning och lovordar det högt – så är det inte allt. MEN vi är trots allt skapade för att röra på oss och mår bra av att vara aktiva. Så att många nu sitter hemma innebär inte bara ändrade vanor och rutiner gällande träningen utan också att vi är aktiva betydligt mindre genom förflyttningar och liknande. Många mår dessutom, som nämnt i tidigare inlägg, dåligt att att känna sig isolerade och ensamma.

Så om vi inte vill gå till gymmet och helst inte vill röra oss omkring så mycket i samhället – då finns det andra möjligheter till fysisk aktivitet. Vi kan promenera, cykla, springa eller så kan vi köra ett snabbt och svettigt träningspass. Antingen utomhus i solen (!!) eller hemma i vår bostad. Det enda du behöver till detta passet är nämligen dig själv, smidigt va?

Jag kommer publicera lite olika träningspass framöver och tanken är att du ska kunna använda dessa för att hålla igång med träningen och för att öka ditt välmående. Såväl fysiskt som psykiskt. Många bäckar små. Det kommer också komma inlägg om mina bästa tips gällande hur vi kan behålla social kontakt, hur vi kan behålla motivationen till studierna och hur vi kan behålla andra rutiner i vardagen.  Läs gärna även det övergripande inlägget om hur vi bäst undviker panik över att sitta hemma och plugga. Har ni andra önskemål om inlägg så är det bara att lämna en kommentar så ser vi om vi tillsammans kan göra denna period så bra som möjligt.

Men nu! Dags för träning! Hela kroppen ska få jobba och vi kör med ett kort och simpelt pass för att få det gjort 🙂 Det tar omkring 20 minuter och du behöver bara dig själv och lite yta. Nämner upplägget i första videon, men kommer här också för säkerhets skull:
* Gör varje övning 45 sekunder, vila 15 sekunder och kör 45 sekunder igen
* Jobba igenom samtliga filmer

 

 

 

 

 

 

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar