Utbytesterminen närmar sig med stormsteg

Det är några månader kvar, men utbytet kommer närmare och närmare. I mitten av februari åker vi och från att ha varit mil bort är det nu ändå bara kilometer. Så idag var jag, och alla andra som ska iväg på utbyte, på ett möte för att gå igenom allt ifrån praktiska saker och att representera Karolinska Institutet ute i världen till vilka kulturkrockar som kan uppkomma och medvetenhet kring olikheter.

Det var ett väldigt bra möte då det kändes skönt att kolla igenom vissa saker. Det är en del som ska fixar och även om det ska bli kul at åka så kan det kännas lite motståndskraftigt att öppna dokumenten om vad som ska göras. Nu fick vi åter en överblick och kan strukturera upp en plan. För min del som åker till Australien så inväntar en lite längre att göra lista – men först när ansökan är helt igenom. Då kan vi boka flyg, lösa försäkring, CSN, visum och annat. Även om det kan kännas frustrerande att inte lösa, så är det så skönt att vila i att vi tar tag i det när vi fått antagningsbeskedet. Det var en lite hektisk period när vi skulle söka kurser och skicka iväg ansökan, så efter det var det faktiskt lite skönt att inte kunna fixa och lösa fler saker inför resan.

Jag är säker på att utbytet kommer bli hur bra som helst, men hemmakär som jag är så känns det även jobbigt att åka. Jag stormtrivs just nu med så mycket här hemma, så som jobb, lägenhet, familj, vänner, pojkvän <3 Men jag är tvärsäker på att det kommer bli en fantastisk erfarenhet som jag absolut inte vill missa. Det är också lite lagom långt (kommer säkert tycka det är för kort när jag är iväg, haha) med fyra månader iväg för att sedan återgå till livet här. Ser det som en väldigt bra grej att lyftas från sitt ekorrhjul för att sedan komma tillbaka och landa igen.

Så även om jag inte varit iväg så rekommenderar jag alla att söka. Vill du ha tips inför att söka så kolla in detta inlägg om tips inför det hela. Kolla dock upp vad som gäller för just ditt år, meritsystem och liknande kan ändras och regleras längst med vägen.

Det är alltså vi tre som åker till Australien 2019 😀

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar