Oslo 

Gjorde en kort visit hos en av mina bästa vänner, Linda, som studerar på musikhögskolan i Oslo. Det är verkligen helt underbart att återförenas med sina nära vänner och kunna pratas vid på ett djupare plan, speciellt när man ses så sällan och bor så långt från varandra. Efter två dagar i Norge sitter jag nu åter på tåget hem till Stockholm, med nya underbara minnen och ny energi som förhoppningsvis räcker ett bra tag.

Imorgon tar jag tag i plugget inför vår stationsexamination om nån vecka som kommer handla om anatomi och histologi. Vi tänkte vara ett gäng som förhör varandra på framför allt histologidelen, då många tycker den är svårast.

Stationsexamen är alltså en slags examinationsform som är väldigt vanlig på läkarprogrammet, och det ju längre fram i utbildningen man kommer. Den vi har om någon vecka, innebär att varje student får en egen provstarttid, jag har t.ex. kl.14:03. Man kommer därefter får besvara anatomifrågor i olika rum, där man får 3 min per fråga. Vad gäller histologidelen så ska man identifiera strukturer/organ under mikroskop, också under samma tidsbegränsning, där varje mikroskop har ett eget preparat/bild.

Hoppas för övrigt ni haft en fin påsk och får ett fint avslut på ert påsklov (för er som nu har det)! 🙂

    

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier