Studentambassadör

Idag var jag på en introduktionskurs för alla nya studentambassadörer på KI. Vi är drygt 20 nya av totalt 50 pers. Sjukt taggad på att officiellt få detta jobb.

Studentambassadörsjobbet går ut på att man är ett ansikte utåt för KI, ungefär som en förlängd arm. Det finns en mängd olika uppdrag, med alltifrån att delta på mässor för gymnasieelever, föreläsa på gymnasieskolor, hålla föredrag för mindre klasser och ta emot skuggningar från de som vill veta lite mer om KI:s program. Allt som allt handlar det mest om att informera och inspirera potentiella nya KI-studenter.

Hittills, har jag som en del av er kanske läst om, jobbat som studentambassadör på tre olika mässor (Sundsvall, Göteborg och Saco i Sthlm), pga ordinarie ambassadörer inte haft möjlighet. Innan jag själv började på KI, var jag även och skuggade en student, vilket var väldigt uppskattat från mitt håll. Ser därför så mycket fram emot detta jobb och rekommenderas som ett extrajobb. (Läs mer om extrajobb)

*Rekommenderar verkligen att ni som vill få en inblick i KI:s program anmäler er till ”skugga en student”. Kanske är ni osäkra på ert val, eller bara är nyfiken. Ni fyller i vilket program och termin ni är intresserade av att följa. Därefter utses en av oss studentambassadörer som går på programmet till att visa er runt en halvdag på KI.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier