Slutspurten!

Nu är det inte långt kvar innan vi tar ett välförtjänt sommarlov allihopa. Vi har en vecka kvar, vilket jag gissar att de flesta av oss har. En rejäl slutspurt helt enkelt. I detta inlägg tänkte jag prata om hur jag tycker det är att plugga länge? Och hur klarar man av att hålla i och hålla ut in i det sista? Kanske kan några tidigare inlägg hjälpa oss med detta?

Logopedprogrammet innefattar 240 hp, vilket motsvarar 4 års heltidsstudier. Jag minns att jag tänkte och funderade på hur jag skulle orka plugga ett år ytterligare än vad jag gjort på gymnasiet? När jag nu är en vecka kvar ifrån ett efterlängtad sommarlov, mitt tredje sommarlov på universitetet, så inser jag ju att jag redan har genomfört ytterligare 3 år i skolbänken. Och OJ vad det har gått fort. Att försöka förstå att vid denna tid nästa år är jag (förhoppningsvis) legitimerad logoped? Overkligt. Men det är ett år kvar. En del av mig tycker det finns något så skönt med att plugga länge. Jag vet exakt vad jag ska göra mer eller mindre. Jag kan fortsatt planera mina dagar och tid hur jag vill. Friheten en har när en pluggar är ju något jag kommer att sakna. Samtidigt som jag bara längtar efter att få jobba med det jag blivit så fäst vid. Jag har denna termin lyxen att få avsluta med min VIL-period (praktik). Vilket ger en så mycket försmak på hur det faktiskt kan komma att vara sen.

Hur håller man motivationen uppe såhär nära inpå den efterlängtade sommaren? Mitt absolut bästa tips är bara att tänka på just det, att snart snart är det dags att klappa igen böckerna. Snart snart är en i mål. Ska jag vara helt ärlig är jag ganska tom på flera idéer just nu. Trött kan jag absolut säga att jag är. Men jag har ju skrivit några inlägg tidigare som tål att läsas igen kanske.

–> Tidigare inägg:

  • Prokrastinering! – Att prokrastinera är något jag iallfall är otroligt duktig på, TYVÄRR. Speciellt tätt inpå lite ledighet.
  • Tentaplugga! Hur gör jag? – Dessa tips går att implementera på alla typer av plugg. Studera tillsammans, försök håll er i fas, och gör bara erat absolut bästa så läser sig det mesta!

HÅLL I HÅLL UT GÄNGET! Nästa gång vi hörs tackar vi för denna termin. Kämpa på tills dess.

Allt gott!

// Filippa, logopedstudent

Filippa, Logopedstudent

Filippa, Logopedstudent

Mitt namn är Filippa och jag läser termin 6 på logopedprogrammet. Att kunna kommunicera med vem som helst när som helst är en självklarhet för de flesta av oss. Jag vill kunna hjälpa och stärka individers kommunikationsförmåga där den är bristfällig eller helt uteblir, och därför valde jag att börja plugga till logoped. På bloggen kommer ni att få insikt i hur det är att vara student på logopedprogrammet men även hur studentlivet allmänt ser ut vid karolinska institutet. Vi hörs!

0 kommentarer

Relaterade inlägg