Allt du vill veta om din nya klass

Hur ser klassen ut? Ålder, kön och etnicitet?

Klassen jag går i är relativt heterogen. Skulle säga att de flesta är mellan 25 och 35 år i nuläget, de flesta har ursprung i Sverige och de flesta är kvinnor. Dock finns det yngre och äldre i klassen, folk med olika bakgrund och olika situation i livet idag.

Sammanhållning i klassen

Min klassen är himla mysig och snäll. Trots att jag har min klick av personer som jag allt som oftast hänger med så skulle jag absolut kunna hänga med andra personer. I klassen har vi en Facebookgrupp där vi hjälps åt om något är oklart inför en inlämning eller tenta och där folk delar med sig av sammanfattningar och förklaringar till saker och ting – en riktig guldgruva med fina personer. Efter grupparbeten eller liknande slås jag ofta över hur många fina personer som samlats i klassen och skulle vilja hänga mer med i princip allihop!! Det glädjer mig att så många fina människor ska ut och jobba med just människors hälsa och välmående.

Här kommer ni kunna hänga, käka lunch och spela volleyboll!

Gör ni något ihop?

Nu är detta inte ens relevant i Covid-tider, men om jag tänker bakåt (och längtar framåt för er del!) så har KI ett visst studentliv. Detta kan såklart göra så att klassen, eller i alla fall delar av klassen, hakar på.

Det är inte jordens studentliv utan på KI är det i mindre skala och en får själv söka upp saker på ett annat sätt. Men det finns saker att engagera sig i, det gäller bara att vara framåt och söka istället för att sitta och vänta på att någon ska dra med en. Här kan du läsa mer om studentlivet på KI och se vad du kan engagera dig i.

Utöver studentliv så tycker jag ändå att klassen varit okej på att dra med folk på event, skapa halvtidskryssning, ha förfester (gaah, saknar tiden då vi hängde hos mig och sen knatade till MF!) och bjuda in till fester. Såklart är vissa bättre på det än andra, men jag tycker att det finns en genuin snäll omtanke i klassen.

2 kommentarer

Malin

Malin

Hej Felicia, så intressant att läsa om ditt studentliv på KI Jag har några frågor, hur ”svåra” skulle du säga att studierna är? Och hur mycket grupparbeten är det vs arbeten man utför på egen hand. Hur mycket studier utförs på plats va hur mycket kan man göra hemma? Hur ofta bör man vara på plats i Solna? Förstår att det är mer hemma nu under covid, men i vanliga fall Tack på förhand

kistudentenfelicia

kistudentenfelicia

Hej Malin! Tack för dina frågor och kul att du läser bloggen :) Jag länkar dig vidare och ser om du hittar, så får du hojta om du har fler funderingar. Här kan du läsa lite mer om hur svårt det är: https://blog.ki.se/kistudentenfelicia/hur-svart-ar-psykologprogrammet-egentligen/ Här kan du läsa lite om obligatoriska föreläsningar, hur mycket tid en är i skolan och liknande: https://blog.ki.se/kistudentenfelicia/fragor-och-svar-om-psykologprogrammet-2/ Även här kan du läsa om hur dagarna ser ut: https://blog.ki.se/kistudentenfelicia/hur-ser-dina-dagar-ut/ Angående grupparbeten så är det en del ibland, men det mesta arbetet göra på egen hand. Men grupparbeten och två och två-arbeten förekommer. Jag har varit positivt överraskad av dessa, då folk i klassen generellt bidrar bra och får till bra samarbeten! Har annars inte älskar grupparbeten, men på psykologprogrammet har jag gillat det! Hojta som sagt gärna om du har fler frågor, eller om du vill att jag utvecklar något från ovanstående länkar :)

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar