Småland i mitt hjärta

Dagarna i Småland rullar förbi. Mycket riktigt går det fort och jag vill stanna tiden för att maxa allt lite extra. Ett gott betyg med andra ord. Tog tåget ner i torsdags och möttes av mormor, morfar och mamma i Nässjö. En lättlunch följt av en utflykt till två röda hus där vi satt i trädgården under träden för att söka lite skugga.

Fika med bästa mormor, morfar och mamma

Mysigt ställe som varmt rekommenderas!

Skrattfest flera gånger om. Som alltid med mormor och morfar <3

Efter fika åkte vi hemåt och pappa och jag tog en tur på sjön. Det är helt galet lågt med vatten så kunde stå på grundet som en levande Jesus som går på vatten 😉 Sen åt vi halloumiburgare och spelade spel, mysig kväll!

Båttur i värmen

JESUS WALKS! (hehe okej Felicia walks i alla fall..)

Sedan har dagarna fortsatt med fina, mysiga aktiviteter. På fredagen blev det träning med mamma innan brunch hos Evanson, bärplock, syltkokning och test av att göra sura remmar med vinbär och hallon. Kvällen spenderades med kusin Emelie, bad, prat, snacks och bara härligt häng. Så fint att hinna hänga med henne mer än en promenad eller ett julfirande!

Tidig men ändå varm träning.

 

Drömmig brunch hos bästa grannarna

 

Frukostälskande Felicia äääälskar detta!

 

Passade på att plocka hem lite vinbär för att göra sura remmar och sylt – fick sällskap av Albin <3

 

 

Kusinbad, popcorn och prat kvällen lång <3

På lördagen väntade äventyr i form av att tälta på en ö med Rasmus. Vi har pratat om det i flera månader så när det visade moln och regn så vart jag inte bara glad (men försökte på grund av att naturen behöver vatten). Lagom nog så regnade det på dagen och klarnade upp framåt kvällen. Så efter vattenskidor, regn och en löptur så fixade vi mat, hämtade en kanot hos Janne på äventyrsbyn och packade ihop oss. Sen var det bara att paddla ut, sätta upp tältet och öppna flaskorna med bubbel. Himla mysigt och väldigt nära naturen.

På väg ut till Skallön.

Superfin kväll att sitta på en helt egen ö och kika ut över vattnet.

På söndagen packade vi ihop oss, simmade med kanoten sista kilometern och trots vattnets 25-28 grader så frös jag en del så efter att ha kommit hem till lagad lunch så slockande vi för en nap. Kvällen bestod sedan av kricket, golf och dyk från hopptornet. Fin kväll!

Efter fem års uppehåll – SÅ KUL ATT SLÅ LITE SLAG! 😀

Sen har dagarna bestått av besök av Åsa, vi badade, körde swimrun, åt mat, pratade och fikade borta på äventyrsbyn. På tal om swimrun så är det ett hett tips på en kul aktivitet – välj hur långt du vill springa och simma och kör. Jag och Åsa sprang strax över fyra kilometer och simmade runt 500 meter. Superhärligt! På kvällen gick pappa och jag på golfbanan – några hål räcker absolut att gå – men jag är mer taggad än på länge! Träning, stipendiumansökan inför utbytet i Australien, försök till bärplock, en fiskerunda och häng med Rasmus och Evanson har också fått plats. Magiskt fina dagar helt enkelt!

Fin kväll på golfbanan!

Det torra vädret har inte skapat bästa förutsättningarna för hallon och blåbär, men lite till frukostfilen blev det.

Massor med bad!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar