Träna din insida

Livet kan verkligen vara så magiskt fint. Ibland blir jag förbluffad över den känslan. Har alltid hört folk som hade velat gå tillbaka till sin yngre version och säga att allt blir bra, oroa dig inte. Och ja, ibland känner jag den känslan så starkt. För du Felicia 14 år gammal, livet är inte en konstant kamp mot dig själv och mot omvärlden. Det är inte ett ständigt krig mot känslor. Känslorna finns absolut – men du kommer inte alltid kolla på dig med avsky. Du kommer till och med flina lite åt att shortsen från förra sommaren blivit för små. Det är ingen undergång.

Absolut. Mitt liv idag kan bestå av dagar då jag inte vill träffa någon utan bara vill ligga på soffan. Mitt liv kan absolut ha dåliga dagar och dåliga känslor – det tillhör nog tror jag minsann. Men det händer så sällan att de djupa och mörka tankarna knackar på. Och gör de det? Ja då vet jag att det är okej på något sätt. Att jag är okej ändå.

I förra veckan diskuterade jag och Sofie det här med livet och hur vi behandlar oss själva. Hon sa en så smart sak. När vi tränar vår fysik så vet vi att vi inte kan träna en gång och sen vara starka och snabba – vi måste ha tålamod och ta hand om kroppen. Ibland i flera år. Det är som ett pärlhalsband där pärlorna ihop bildar något. Samma sak om vi missar ett pass hit eller dit – det är ingen big deal – men absolut, om du lägger av helt så kanske du inte kan vara lika stark som innan. Samma sak borde vi se med vår insida. Vi kan inte tro att vi kan vara elaka, hårda och dömande och sen ändå må bra på insidan. Insidan är ju hela dig! Jag ser det lite som att vi bryter ner oss lite för varje gång vi är elaka mot oss själva, klagar på kroppen, nyper ilsket i skinnet. MEN tvärt emot – om du istället är snäll med dig själv så kommer insidan att kunna växa, blomma och må bra.

Vi lär oss att det är bra att vara snäll mot andra, att äta grönsaker och att röra på oss. Personligen tror jag att vi måste lägga till att ta hand om insidan. Älska oss själva. Klyschigt men så otroligt viktigt. Jag tänker leva ett liv med känslan av att jag älskar livet och tycker att saker är magiska. Det tror jag stenhårt på.Mormor har precis lärt mig att om en hittar en Syrénblomma med fem blad – ät den och önska dig något. Så kan en också jobba med sig själv 😉

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar