Snabbweekend hemma i Småland

Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag att komma hem till Småland och bara vara. Eller okej , bara vara är jag kanske inte utan har snarare för mycket projekt, idéer och planer jag vill genomföra. Oavsett så älskar jag att hänga hemma med naturen, sjön (och ett fyllt kylskåp, hehe) nära till hands. Jag får en härlig känsla av att inte vara kvar i min vardagsmiljö där många borden hägrar. I Småland blir det liksom lättare att hitta på sådär sommarhärliga saker som att träna ute i trädgården, plocka körsbär, spela spel, fika, springa till grannarna för skratt och kaffe, äta våfflor hos mormor och morfar och åka båt.

Nu i helgen åkte jag ner för en kort weekend. Allt för kort men ändå magiskt mysig. Vaknade med en härlig och fin känsla i kroppen varje dag, något jag vissa dagar på senaste inte gjort. Så det blev ett skönt avbrott från vardagen och väldigt skönt med några dagar där jag inte kände måsten och tidspress – utan snarare ett lugn.

Så i fredags tog jag tåg mot Nässjö och sen buss mot Vetlanda. Landade i Ramkvilla under eftermiddagen och fick in träning på gräsmattan (Vad jag körde? Inom kort kommer ett inlägg med exempelpass att köra i sommar!), häng uppe hos grannarna och grillning och spelkväll med pappa. Lördagen bestod av en tur på sjön, bakande av blåbärspaj, en ilsnabb löptur, ett bad i sjön, lunch på altanen och sen ett fint återseende av Rasmus i Rottne. Efter två veckor då jag jobbat i Stockholm och han kollat fotboll i Ryssland så var det tokfint att se honom igen! Att dessutom käka tacos, kolla handmaids tale, bada och bara vara var bra inslag på kvällen. Drog tillbaka till Ramkvilla på söndag dag och hann med lunch med pappa innan vi körde mot Nässjö. Väl där fick vi dock reda på tågstrul utan lösning så för att jag inte skulle vara uppe i Stockholm sent efter midnatt körde pappa mig till Linköping för att hinna med ett tåg där. Det där med att jag bokade ett tåg för att slippa så många byten blev ett minne blott men med två minuters marginal klev jag i alla fall på tåget och var på väg mot Stockholm.

Helgen gav mersmak, så himla tur för mig att jag ska ner igen senare i sommar. Då under en längre period än bara en kort helg. Då blir det till att hänga med grannarna, att träffa mormor och morfar, tälta med Rasmus, springa i naturen, bada i sjön, äta god mat, baka i ett stort kök, åka wakeboard, plocka blåbär, träna med syster, åka på utflykter och bara vara. Superhärligt, men också läskigt för då är det redan augusti och jag vill att sommaren ska vara evig.

En fin sommarkväll och grillad mat – magiskt!

Efter-löpning-bad med schampo i sjön!

Somrigt deluxe!

Tigern Måns hängde med på lite träning i trädgården 😉

<3

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar