Nytt år nya kurser

Nu är jag tillbaka till en ny termin på optikerprogrammet. I denna termin så tycker jag att vi börjar djupdyka mer i hur det är att vara optiker med mer avancerad refraktionsmetodik och kunskap om specifikt ögat. 

Terminen börjar med två fortsättningskurser från T1 som är Refraktionsmetodik 2 (Rem2) och Optik 2. Rem 2 kommer innehålla mer grunder i hur man utför en synundersökning. Under Rem 2 finns den obligatoriska HLR utbildningen som ska bli roligt att lära sig mer om. Optik 2 går väldigt hand i hand med Rem 2. Där vi går djupare in på hur man beskriver bild- och synkvalitet som är viktigt inom optiker yrket. Den här kursen innehåller mycket stråkonstruktion och uträkningar och ger en paus från glosor och praktiska tillfällen. 

Sen har vi två nya kurser som är ÖAFS som står för ögats anatomi, fysiologi och sjukdomar. Den här ser jag nog mest fram emot under den här terminen. Här är fokus på ögats främre segment och sedan i T3 så kommer fortsättningskursen fokusera mer på det bakre segmentet på ögat. Den andra nya kursen för denna termin är Patologi kursen som fokuserar på läran om sjukliga förändringar i organismen. 

Har ni några frågor om någon kurs eller om ni undrar något annat så är det bara att skriva till mig 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg