5 anledningar att bli Audionom

Jag vet att många studenter står inför viktiga beslut om sin framtida utbildning såsom jag gjorde för några år tillbaka, och hösten kan vara den perfekta tidpunkten för att reflektera över nya möjligheter. För att guida dig i din sökning och hjälpa dig att välja rätt utbildning, så har jag haft äran att intervjua var fantastiska lektor Åsa Skjönsberg och fantastiska universitetsadjunkten Helene Bergström om varför man ska utbilda sig till audionom. Att bli audionom kan vara en givande karriärval av olika skäl.

Om du är intresserad av följande, så är audionomyrket något för dig!

  1. Det är ett bristyrke så det kommer att finnas gott om jobb i hela Sverige. 
  1. Det är ett roligt och självständigt yrke där man samarbetar nära patienter och deras anhöriga. 
  1. Kartlägga, planera, utreda, anpassa och utvärdera hörselbehov genom såväl tekniska som pedagogiska lösningar. 
  1. Det är ett yrke som hela tiden utvecklas i takt med att tekniken går framåt, hitta olika lösningar för olika behov. 
  1. Det är en helt unik kompetens som inte kan täckas upp av någon annan yrkeskategori.

Läs gärna mitt tidigare inlägg https://blog.ki.se/studentbloggen/2023/08/29/audionomstudent-t3-och-den-nya-tillskottet-i-studentbloggen/,där jag delar med mig om mitt val av audionomprogrammet. Om du är intresserad mer utav vad är och gör en audionom då kan du läsa om det i denna länk, https://blog.ki.se/studentbloggen/2023/09/20/__trashed-3/ .

Önskar er stort lycka till!!

// Fidan

0 kommentarer

Relaterade inlägg